top of page

Ylioppilaskuvaus Kouvolassa


Silloin kun aloitin valokuvaajan työt Kouvolassa, en tiennyt mitä tarkoittaa "Yo-kuvaus". Mun piti googlata se. Tiedän, se on vähän nolo :D

Mutta Eestissä, mistä olen kotoisin, ei ole ikinä ollut muotissa valmistujaiskuvat tai yloppilaskuvaukset. Joten en tajunnut, miten ylioppilaskuvaus eroa normi muotokuvauksesta.

Nyt olen sitä mieltä, ettei sil tarvikaan erota mitenkään normi potretti- tai muotokuvauksesta. Itse haluan, että kuvat valmistuvista olisivat ajattomat ja että niitä saisi käyttää jatkossakin - ei vaan kiitoskorttikuvana kaikille juhlissa käynneille.

Sen takia otan aina vähän perinteiseimpien kuvien lisääksi omasta mielestä modernimpiakin kuvia. Sellaisia missä ei ole yo-lakkia päässä ja ruusua (tai muuta kukka) kädessä. Asiakkaat on siitä ideasta aina tykännyt koska näin olleen on kuvat monipuolisempia ja niille löytyy enemmän käyttöä.

Kouvolassa löytyy useita upeita kuvauspaikkoja ja autan aina

asikkaita kuvauspaikan valinnan kanssa. Jos heillä on joku paikka mikä on sydäntä lähellä niin kuvataan siellä - jos ei, niin ehdotan itse paikkoja.

Mielellään kuuntelen minkälaisia ideoida ja ajatuksia kuvattavalla itsellään on kuvien suhteen. On kiva, jos kuvattavan oma persoona tulee esiin kuvissa.

Itse juhlapäivä on aina kiireinen ja ei sille päivälle kovin paljon kuvattavia mahtuu. Sen takia suosittelen, jos mahdollista, että otetaan kuvat joku muu päivä ;) Näin olleen voidaan vielä vapaammin valita kuvauspaikka (ei tarvii sijaitse juhlapikan/koulun läheisyydessä) ja aika. Ylioppilaskuvat voi kuvata etukäteen, ennen varsinaista juhla tai sen juhlan jälkeen. Ainakaan en näe syytä miksi just sillä päivällä olisi pakko kuvata ja jos se ei syystä tai toisesta onnistuu, ei oteta kuvia ollenkaan.

PS! Moni ylioppilas on tänäkin vuonna saamassa lahjaksi lahjakortin kuvaukseen! Se on mielestäni todella kiva idea, varsinkin sellaiselle perheelle kuka muuten ei välttämättä kuvaukseen panostaisi ;)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page